Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

5 voordelen van meegroeikamer voor babykamer

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
5 voordelen van meegroeikamer voor babykamer

Heb je wel eens van een meegroeikamer gehoord? Een meegroeikamer bestaat uit een kledingkast, commode en een meegroeibed die gemakkelijk ombouwbaar is. Ideaal, want kinderen groeien als kool en zijn soms ineens toe aan de volgende fase. We zetten 5 voordelen van een meegroeikamer voor de babykamer op een rijtje. Lees en laat je inspireren!

 

1. Ombouwbaar ledikant

Het voordeel van een meegroeikamer is dat de kamer een meegroeibed heeft. Het is een ombouwbaar ledikant die gemakkelijk om te bouwen is tot een bedbank. Ideaal en zo gepiept. Bouw het ledikant pas om naar een bedbank als je kindje kan staan in het ledikant, zichzelf kan optrekken en klaar is voor de volgende stap. 

 

2. Zelf in en uit bed stappen 

Zijn ze eenmaal klaar voor de volgende stap, dan is het tijd voor de bedbank. De hoogte van de bodem van het ledikant op de tweede en laagste stand is gelijk aan de instap van de bedbank. Superleuk voor kids, want ze kunnen door de lage instap zelf in en uit bed stappen. In het begin vereist dit de nodige discipline, want kinderen kunnen dus ook gemakkelijk uit bed stappen wanneer dit niet de bedoeling is. Maar na verloop van tijd went het vanzelf en vinden ze het prachtig. 

 

3. Het geeft kinderen meer zelfvertrouwen 

Een meegroeikamer met een ombouwbaar bed staat niet alleen leuk op de kinderkamer, een bedbank geeft je kind ook meer zelfvertrouwen. Ze groeien door naar de volgende stap en dit maakt ze groot en geeft ze meer zelfvertrouwen. Zeker wanneer er een broertje of zusje op komst is, geeft het kinderen echt een ‘grote broer of grote zus gevoel’. 

 

4. Meegroeikamer bespaart kosten 

Het grote voordeel van een meegroeikamer is dat je er langer gebruik van kunt maken. Zo ben je dus niet direct verplicht om een andere kinderkamer of ander kinderbed aan te schaffen zodra ze klaar zijn voor een volgende stap. Een ledikant dat omgebouwd is tot bedbank kan zeker mee totdat je kind een jaar of drie is. Bijkomend voordeel is dat je hetzelfde matras kunt behouden. Dit is niet alleen voordeliger in je portemonnee, het is ook een stuk duurzamer voor het milieu. De kledingkast en commode kun je jaren blijven gebruiken als opbergruimte voor de kinderkamer. Is je kind eenmaal ouder dan drie jaar, dan hoef je alleen maar een ander kinderbed te kopen. En dan kun je gelijk een groot bed kopen, zonder een tussenstap te nemen. Verf een ander kleurtje op de muur en je hebt een compleet nieuwe kinderkamer. 

 

5. Gemakkelijker naar de volgende stap 

Nog een bijkomend voordeel van een meegroeikamer: kinderen stoom je gemakkelijker klaar voor de volgende stap naar een juniorbed, halfhoogslaper, hoogslaper of twijfelaar. Ze hebben met een meegroeikamer eigenlijk een soort tussenstap kunnen maken naar een ‘grote mensen bed’, zonder al te veel impact. De overstap gaat dus een stuk gemakkelijker en relaxter, als ze eenmaal zover zijn. 

Wil je meer informatie over een meegroeikamer of heb je hulp nodig bij de bestelling? Neem eenvoudig contact op door te bellen naar +31102459172 of een e-mail te sturen naar [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen