Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Kleine kinderkamer inrichten: 4 handige tips

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Kleine kinderkamer inrichten: 4 handige tips

Een kleine kinderkamer inrichten kost de nodige creativiteit. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje om een kleine kinderkamer zo praktisch mogelijk in te richten.

Een kleine kinderkamer biedt veiligheid, geborgenheid en gezelligheid. Vind je het lastig om een kleine kinderkamer goed in te delen? Het vereist creativiteit en je moet spelen met de ruimte die er is. Maar dat maakt het ook wel weer uitdagend! Bovendien maak je meestal wel bewustere keuzes door goed na te denken wat je met de ruimte kunt doen en hoe je dit zo praktisch mogelijk kunt inrichten. Kun je wel wat inspiratie gebruiken om een kleine jongenskamer of meidenkamer in te richten? Check dan deze 4 tips.

1. Kleine kinderkamer inrichten? Meten is weten 

Als je een kleine kinderkamer gaat inrichten is het belangrijk om te weten welke afmetingen de kinderkamer heeft. Meten is weten! Het is bijvoorbeeld handig om te weten hoe groot de ruimte is, wat de afmetingen zijn en hoe hoog het plafond is. Vergeet ook de ramen, deuren en kozijnen niet te meten. Maak eventueel een plattegrond om te kijken hoe je het beste de kamer kunt inrichten en maak verschillende indelingen om te zien welke het meest praktisch is. 

2. Houd de kamer zo licht mogelijk 

Zorg dat je de kleine kinderkamer zo licht mogelijk houdt. Mooie felgekleurde of donkere tinten geven wel sfeer aan de ruimte, maar zijn minder geschikt voor een kleine kamer. Houd het rustig of kies voor lichte pasteltinten. Kies ook voor lichte raambekleding om het zo ruimtelijk mogelijk te maken. Wanneer je een mooie spiegel ophangt, geeft dit een extra ruimtelijk effect. Heb je een lange smalle kamer? Laat het optisch breder lijken door te werken met strepen die je over de breedte van de muur aanbrengt, met bijvoorbeeld verf of behang. 

3. Kies voor ruimtebesparende meubels  

Een ander belangrijk punt: de kinderkamer meubels die je gaat plaatsen. Bedenk vooraf, wanneer je meubels voor de kinderkamer gaat kopen, aan de maten van de kinderkamer en de indeling op het plattegrondje. Kijk goed welke meubels er nodig zijn of kies voor een ruimtebesparend meubel, zoals een hoogslaper. Voor kleine kinderen kun je ook een halfhoogslaper gebruiken. Door een (half)hoog bed in de kinderkamer te plaatsen, komt er ruimte vrij onder het bed voor een bankje, een bureau, kastje of een fijne speelplek. Voor tieners is een hoogslaper perfect. Zij kunnen gemakkelijk naar boven en beneden bewegen. Voor de kleine kinderen is een halfhoogslaper idealer.

4. Less is more 

Door de kinderkamer zo minimalistisch mogelijk in te richten, houd je het zo ruimtelijk mogelijk. Kinderen hebben niet veel nodig en hebben aan een aantal mooie accessoires, waarmee ze ook nog eens lekker kunnen spelen, genoeg. Denk bijvoorbeeld aan een houten speelhuis of een kast in de vorm van een huis. Hiermee kunnen ze uren spelen en het ziet er gelijk heel tof uit op de slaapkamer. Bovendien kun je er barbies, speelpoppetjes en andere leuke dingetjes in kwijt. Hang een krijtbord aan de wand waarop ze mooie tekeningen kunnen maken en eventueel leuke werkjes van school aan kunnen hangen. Zo hebben ze elke keer een ander sfeertje op de kinderkamer zonder dat het extra ruimte kost of je veel veranderingen moet aanbrengen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen