Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

4 Tips voor de mooiste babykamer accessoires en meubels

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
4 Tips voor de mooiste babykamer accessoires en meubels

Ben je nog op zoek naar toffe babykamer inspiratie? We hebben de volgende 4 tips voor de mooiste babykamer accessoires en meubels voor je samengesteld. Lees en laat je inspireren!

 

De babykamer moet een heerlijke plek zijn om te vertoeven. Baby’s zijn hier ontzettend vaak te vinden. Maar ook ouders zijn hier vaak te vinden, om de baby’s in slaap te sussen, om ze te voeden, verschonen en om ze te verzorgen. Maak daarom van de babykamer een heerlijke en rustgevende plek. Zorg voor een goede basis van meubels voor de babykamer, gezellige accessoires en een fijne sfeer waar baby’s zich veilig en geborgen voelen. 

 

1. Naturel beauty’s 

Er worden vaak neutrale tinten gekozen voor de babykamer, zeker wanneer je nog niet weet wat het geslacht van het kindje is. Met naturel tinten kun je alle kanten op en dit kun je ook later gemakkelijk combineren met andere kleurtjes. Combineer naturel tinten met houten of rieten accessoires om extra warmte en sfeer te creëren in de babykamer. Wil je liever kleur toepassen in de babykamer? Kies dan voor warme kleuren, zoals okergeel, lichtgroen, terracotta en alle pasteltinten. Deze kleuren geven de babykamer volop sfeer zonder dat het te aanwezig en druk wordt. 

 >>> De 5 mooiste complete babykamers 

 

2. Babykamer meubels 

Dit is de basis voor een fijne babykamer. Mooie babykamer meubels geven de ruimte gelijk een goed en knus gevoel. Het zijn de blikvangers van de babykamer en je hebt ze met zorg uitgekozen. Want hey … daar komt je kleintje in te liggen. Kun je je het al voorstellen? Ga je voor klassieke meubels, kies je voor de altijd mooie witte babykamer meubels of ga je het eens anders aanpakken en worden het zwarte/antraciet babykamer meubels? Wat je ook kiest, kies wat bij je past en waar jij blij van wordt. Kijk ook naar de rest van de in te richten babykamer. Kies je voor een bepaalde kleur, thema of stijl? Maak desnoods vooraf een moodboard om je stijl in kaart te brengen of laat je inspireren door bijvoorbeeld Pinterest. 

>>> Tips en inspiratie voor een zwarte babykamer

 

3. De mooiste accessoires voor de babykamer 

Niet alleen de meubels maken de sfeer in het babykamertje compleet, de accessoires zijn de kers op de taart en geven de babykamer een toffe look and feel. Denk bij accessoires aan mooie wandplankjes waar je boekjes en andere spullen kunt uitstallen, een lekker warm vloerkleed, wanddecoratie, muurschildering, muziekmobiel, een lekkere luie (schommel)stoel waar je ’s nachts comfortabel kunt voeden, mooie verlichting en raamdecoratie. Tip: kies voor zachte verlichting of hang een nachtlampje aan de wand. Dit is prettig wanneer je ’s nachts voeding geeft aan je kleintje. Zo hoef je niet het volle licht te gebruiken en kunnen ze daarna weer lekker en gemakkelijker verder slapen. Fingers crossed! ;)

 

4. Stijlvol opbergen 

Voldoende opbergruimte in de babykamer is belangrijk, want je krijgt tijdens de kraamvisites allemaal leuke, schattige en bruikbare babyspullen en kleding. Deze wil je natuurlijk goed opbergen en bewaren, dus daar horen mooie commodes en kledingkasten bij. Misschien heb je nog ruimte voor een extra kastje om speelgoed, knuffels en andere spullen op te bergen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor grote opbergmanden, houten kisten of andere opbergmogelijkheden. Zo houd je alles netjes bij elkaar en voorkom je dat alles rondslingerend in de babykamer. Zo houd je het netjes en veilig.  

 

>>> Bekijk meer blogs en laat je inspireren 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen