Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

4 Tips voor een gezellige speelhoek met opbergruimte in de kinderkamer

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
4 Tips voor een gezellige speelhoek met opbergruimte in de kinderkamer

Kinderen vinden het heerlijk om een eigen plekje in huis te hebben waar ze lekker hun eigen gang kunnen gaan, waar ze kunnen spelen, ravotten en relaxen. En dat is niet alleen heerlijk voor de kids, ook voor ouders is het heel fijn als kinderen hun eigen plekje hebben waar ze kunnen spelen en genieten.

Maar hoe richt je nou zo'n leuke speelhoek in? En hoe creëer je genoeg opbergruimte voor al dat speelgoed? We geven je 4 tips voor een gezellige speelhoek met opbergruimte in de kinderkamer voor urenlang speelplezier.



Tip 1: Creëer een goede plek in de kinderkamer


Je kunt natuurlijk een speelhoek maken waar je maar wilt. Toch is het handig om een speelhoek met opbergruimte te creëren in de kinderkamer. Zo leert je kind af en toe alleen te spelen, kan hij of zij zich terugtrekken wanneer het druk is in de woonkamer of kan je kind heerlijk spelen met vriendjes en vriendinnetjes zonder dat ze gestoord worden. Bovendien heb je niet al het speelgoed door het hele huis liggen en blijft het lekker opgeruimd. Kies voor een goede plek in de kinderkamer waar je voldoende opbergmogelijkheden kunt creëren en waar je kind heerlijk kan spelen.



Tip 2: Maak het gezellig en knus


Het is natuurlijk van belang dat het een gezellige en knusse speelhoek is. Want het is wel prettig wanneer je kind er graag mag zijn. Maak het knus en gezellig met heel veel kussens met verschillende printjes, warme schapenvachtjes en hang handige opbergzakken aan de wand waar je de knuffels ter decoratie in kunt hangen. Dit oogt gelijk gezellig en opgeruimd. Maak een lekkere leeshoek met boekenkast waar je alle boeken netjes kunt ordenen. Dit nodigt voor de kids tevens uit om eens lekker een boekje te gaan lezen op de stapel kussens.



Tip 3: Multifunctionele meubels


Voor je het weet heb je een hoop speelgoed in huis. Superleuk voor je kind natuurlijk en geen probleem zolang het maar goed opgeborgen kan worden. Kies bij voorkeur voor een lage kast/commode, want dan kan je kind er zelf ook gemakkelijk bij en een handje meehelpen. Zo leren ze gelijk wat opruimen is. En wat dacht je van een toffe kaptafel voor de meiden? Dat wordt urenlang tutten en spelen met vriendinnen. In de lade kunnen ze gelijk make-up en spulletjes opbergen.



Tip 4: Laat je kind meedenken


Misschien wel het allerleukste voor kinderen is dat ze mogen meedenken. Meedenken met de inrichting van de speelhoek, meubeltjes uitzoeken, misschien wel een thema bedenken en de speelhoek gezellig aankleden. Kinderen vinden het fantastisch! Weet je ook gelijk dat je kind er blij van wordt en er heerlijk kan gaan spelen. En hoe leuk is het als je dit samen met je kind kunt creëren? Dat wordt dan echt een trots momentje!  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen