Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

5 Handige opbergtips voor een opgeruimde kinderkamer

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
5 Handige opbergtips voor een opgeruimde kinderkamer

Een opgeruimde kinderkamer is altijd een uitdaging. Maar met deze 5 handige opbergtips voor een opgeruimde kinderkamer gaat het zeker lukken!

Struikel je ook regelmatig over het speelgoed, knuffels en de boekjes op de kamer van je kind? Tijd om alle spullen eens goed op te bergen. Want zo nu en dan moet de kinderkamer opgeruimd worden om lekker en vooral in alle rust te kunnen slapen en spelen. Met deze 5 handige opbergtips voor een opgeruimde kinderkamer is het een fluitje van een cent om de boel op te ruimen. Enne… laat vooral je kind ook lekker meehelpen opruimen. Jong geleerd… 

Tip 1: Opbergbakken 

Altijd handig om opbergbakken te hebben in de kinderkamer om het speelgoed op te bergen. Je kunt ze gemakkelijk in de kledingkast of onder het bed kwijt of stapelen in een hoekje van de kamer. Label de bakken met teksten of kleurtjes zodat je weet wat waar in zit. Ideaal om de boel lekker te ordenen en je kunt gemakkelijk spullen vinden als je iets nodig hebt. Bovendien kan je kind gelijk lezen of herkennen welke bak hij nodig heeft om mee te spelen. 

Tip 2: Kinderbed met lades 

Wil je liever geen opbergbakken in de kamer van je kind, maar wil je het speelgoed van je kind echt op kunnen bergen zonder dat je het ziet? Kies dan voor een kinderbed met lades. Deze bedden zijn voorzien van een grote lade onder het bed waarin je allerlei spullen, speelgoed, knuffels en boekjes kwijt kunt zonder dat je het in losse bakken moet opbergen. Zo is het gelijk uit het zicht en je kind heeft alle spullen gemakkelijk bij de hand. Want het zou vervelend zijn als je favoriete slaapknuffel in de onderste opbergbak ligt in de hoek van de kamer. Kinderen kunnen gemakkelijk de la onder het bed vandaan schuiven om zelf hun spulletjes te pakken. 

Tip 3: Kinderbed met kasten 

Mag het ietsje meer zijn? Kies dan voor een kinderbed met kasten. Deze kinderbedden zijn meestal voorzien van extra grote opbergkasten. Doordat je de hoogte in werkt, is er ruimte onder het bed vrij voor extra opbergmogelijkheden. Ideaal, want je hebt geen andere opbergkasten nodig op de kinderkamer waardoor je gelijk de ruimte optimaal benut. Opruimen was nog nooit zo leuk en vooral gemakkelijk. 

Tip 4: Bureau met opberglades 

Zijn de kids al iets ouder en moeten ze regelmatig huiswerk van school maken? Dan is een bureau met opberglades ideaal! Kinderen kunnen hierin hun huiswerk opbergen, bij elkaar houden en gemakkelijk terug vinden. En met een bureau met lades is er meestal voldoende ruimte om nog extra spullen, zoals etuis, pennen, stiften, speelgoed en boeken op te bergen. Ideaal! 

Tip 5: Kaptafel met lades

Heb je een tienermeisje in huis en is ze gek op lekkere crèmes, nagellakjes en make-upjes? Een kaptafel met lades is dan een uitkomst en een echte droom van je tiener! In de lades kunnen ze alle spulletjes opbergen en bewaren zonder dat het door de slaapkamer slingert. Heb je een kleine kinderkamer? Gebruik de kaptafel dan tevens als bureau. Er is namelijk voldoende ruimte om je huiswerk te maken en om spullen op te bergen. Zo heb je dubbel plezier van de kaptafel. De kinderkamer opruimen is een fluitje van een cent, als je maar de juiste tools hebt! 

>>> Waar let je op bij het kopen van een kledingkast voor de kinderkamer?

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen