Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

5 Tips voor een praktisch ingerichte kinderkamer

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
5 Tips voor een praktisch ingerichte kinderkamer

Wil je een praktisch ingerichte kinderkamer realiseren voor optimaal comfort en gemak? Check deze 5 tips voor een praktisch ingerichte kinderkamer.

Een slaapkamer is een fijne plek om te slapen, maar ook om te spelen en af en toe je rust te pakken. Een gezellig en relaxed sfeertje mag dus niet ontbreken op de kinderkamer. Maar naast de gezelligheid is het ook belangrijk een praktisch ingerichte kinderkamer te realiseren voor optimaal comfort en gemak. Check deze 5 tips voor en praktisch ingerichte kinderkamer.

1. Stevige kinderkamer meubels 

Een praktische kinderkamer vraagt om stevige kinderkamer meubels. Het is niet alleen belangrijk dat ze stevig zijn en mooi staan in de kamer, het is ook handig om na te denken over de praktische kant. Wat heb je nodig? In ieder geval een bed natuurlijk, waar je heerlijk in kunt slapen. Je kunt ook gaan voor een bedbank waar je en lekker kunt slapen, maar ook waar je heerlijk op kunt zitten om rustig een boekje te lezen. Zo heb je geen aparte plek nodig om tot rust te komen. Een kledingkast is ook handig en bovendien praktisch om je kleding in te hangen of te leggen. Is er nog plaats over, dan kun je kijken of een nachtkastje praktisch is op de kinderkamer. Hou de basis in ieder geval basic, zodat er niet al te veel meubels in de weg staan. 

2. Slim opbergen

Opbergruimte kun je niet te veel hebben met kinderen. Nog fijner is het om voldoende opbergruimte in de kinderkamer te hebben, zodat je al het speelgoed en knuffels slim kunt opbergen. Heb je geen ruimte voor een extra kast? Dan is een bed met opberglade(s) de perfecte oplossing. Je kunt op een slimme manier al je speelgoed, boekjes en knuffels opbergen. De ruimte onder het bed doe je anders ook niets mee, dus benut het optimaal door te kiezen voor een bed met opberglade. 

3. Niet te veel accessoires

Houd de basis rustig en maak het sfeertje op de kinderkamer compleet met een aantal hippe en trendy accessoires. Je hebt echt niet veel nodig. Wanneer je werkt met weinig accessoires, ga je ook zien dat deze items de blikvangers zijn op de kinderkamer en je niet meer nodig hebt. Kies vooral ook voor praktische accessoires, zoals een wandrek waaraan je een aantal mooie foto’s of spulletjes kunt hangen of een schapje waarop je leuke items kunt neerleggen. Mooi en praktisch! 

4. Onderhoudsvrije vloer 

Een onderhoudsvrije vloer is een must voor een praktische kinderkamer. Niets is fijner dan een vloer die je goed en gemakkelijk kunt reinigen. Kies bijvoorbeeld voor een vinyl vloer of een laminaatvloer. Deze vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden en te onderhouden. Wil je iets meer warmte en sfeer op de vloer van de kinderkamer aanbrengen, kies dan voor een gezellig vloerkleed die je gemakkelijk kunt reinigen. 

5. Fijne werkplek 

Vergeet ook een fijne werkplek niet voor kinderen die te maken hebben met huiswerk of die het leuk vinden om andere werkjes te maken. Het is prettig om een ruimte te hebben waar je jezelf kunt terugtrekken in alle rust om lekker aan de slag te gaan. Ga voor een stevig en praktisch bureau voor de kinderkamer. Ze zijn er zelfs met lades om huiswerk en boeken in op te bergen. Zo kun je binnen no time de boel ordenen en is alles aan kant. Praktischer dan dit wordt het niet!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen