Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

8 Tips om een babybedje veilig (op) te maken

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
8 Tips om een babybedje veilig (op) te maken

Als ouder is het een van de belangrijke taken om je baby een veilige slaapomgeving te bieden. En een groot gedeelte daarvan begint bij het opmaken van het babybedje. We hebben 8 tips om een babybedje veilig (op) te maken, zodat de baby veilig en comfortabel kan slapen.

 

1. Gebruik een veilig matras

Het babymatras van het bedje moet veilig zijn en de perfecte ondersteuning bieden. Gebruik geen kussens of extra vulling. Zorg er ook voor dat het matras perfect past in de wieg of ledikant, zodat er geen ruimte is tussen de randen van het bedje en het matras waarin de baby vast kan komen te zitten. Het matras moet goed aansluiten.

>>> Lees ook: Babymatras kopen? Waar moet je op letten?

 

2. Maak het bed strak op

Losse lakens of dekens kunnen gevaarlijk zijn voor jonge baby's die zich nog niet kunnen omdraaien of hun gezicht in geval van verstikkingsgevaar kunnen verplaatsen. Om deze reden wordt aangeraden om alleen strak passende lakens te gebruiken die niet gemakkelijk kunnen worden weggetrokken. Zorg dat het babybedje strak en kort aan de onderkant wordt opgemaakt, zodat je baby niet naar beneden onder de lakens en dekens kan verdwijnen. 

 

3. Geen knuffels en speelgoed in het babybedje

Gebruik geen knuffels en speelgoed in het bedje van je baby. Ook al ziet het er gezellig uit, niet doen! Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor de slaapomgeving van je kindje. 

 

4. Gebruik een passende slaapzak

Gebruik een passende slaapzak voor je kindje. Een slaapzak wordt gebruikt vanaf een maand of 3. Dan wordt je baby beweeglijker en onrustiger. Een slaapzak biedt comfort, geborgenheid en warmte, waardoor je baby lekker kan slapen zonder het risico te lopen dat hij of zij zichzelf bedekt met lakens of dekens. 

 

5. Geef de voorkeur aan katoenen beddengoed

Kies bij het opmaken van het babybedje voor katoenen lakens en beddengoed. Katoenen stoffen zijn ventilerend en ademend. Het is zacht voor de huid van je baby en bovendien gemakkelijk te wassen.

 

6. Controleer het babybedje regelmatig 

Controleer regelmatig of het wiegje of ledikant stabiel staat en niet wiebelt. Bekijk ook of het babybedje geen loszittende delen bevat of afgebladderd verf heeft.

 

7. Plaats het babybedje in een veilige omgeving

Zet het babybedje in een veilige omgeving. Plaats het babybedje bijvoorbeeld niet in de buurt van gordijnen, jaloezieën, koorden of andere objecten waarin je baby verstrikt kan raken. Het is ook belangrijk om het babybedje niet in de buurt van een verwarming of verwarmingsbuizen te plaatsen om te voorkomen dat je baby zich kan verbranden wanneer de verwarming aan is. 

 

8. Wees alert en controleer regelmatig

Hoewel je er alles aan hebt gedaan om ervoor te zorgen dat het babybedje veilig is opgemaakt, is het nog steeds belangrijk om regelmatig te controleren of je baby nog veilig en lekker slaapt. Blijf altijd alert! Zo creëer je een veilige en comfortabele slaapomgeving voor je baby. 

>>> Lees meer informatieve en inspirerende blogs

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen