Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

De leukste kinderkamer trends voor 2022

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
De leukste kinderkamer trends voor 2022

Wil jij binnenkort de kamer van je kind aanpakken? Welke meubels ga je kopen, welke materialen kies je en welke kleuren wil je doorvoeren. Check de leukste kinderkamer trends voor 2022, zodat je weet wat komend jaar een echte hit gaat worden.

Een kinderkamer moet niet alleen een heerlijke plek zijn om te slapen, maar het moet ook een fijne plek zijn om te spelen, te lezen en de mooiste avonturen te beleven met vriendjes en vriendinnetjes. Maak van de kinderkamer een plek waar ze kunnen dromen, spelen, lezen, slapen, stoeien en waar ze kunnen groeien. Daar horen leuke en hippe trends bij. Dus mocht je de kinderkamer nog dit jaar willen aanpakken, dan zijn dit de leukste kinderkamer trends voor 2022.

Black is beautyful 

En ja… ook nog zeker in 2022 is zwart en antraciet een trend voor de kinderkamer. Kies voor donkere kinderkamer meubels en combineer het met lichte frisse kleuren op de wanden. Zo springt de kinderkamer er lekker uit en voorkom je dat het een te donkere kinderkamer wordt. Wil je zwarte meubels met een mooi contrast? Dan is de serie Job Vintage echt iets voor jou. De houten elementen geven gelijk een warme sfeer en ook hout is een element gebaseerd op de natuur wat we in 2022 veel gaan zien. 

TIP: Kies je liever voor witte kinderkamer meubels? Dan mag je de wanden juist donkere kleuren geven, zodat het contrast goed zichtbaar wordt en je een statement op de kinderkamer maakt. 

Natuurlijke materialen 

Natuurlijke materialen voor de kinderkamer, zoals hout, rotan, webbing en sisal zijn een regelrechte hit voor aankomend jaar. En dit kun je perfect combineren met zwarte meubels, maar ook met witte kinderkamer meubels. Kies bijvoorbeeld voor een rotan kastje gecombineerd met een mooi zwart kinderbed. Of een sisal vloerkleed om de kamer extra sfeer en warmte te geven. Je mag eigenlijk lekker mixen en matchen, als je durft! Zo geef je de kamer namelijk een hele eigen identiteit en een lekkere sfeer. 

Het is goud wat er blinkt

Het zijn niet alleen natuurlijke materialen wat we gaan zien, ook gouden elementen mogen worden toegevoegd. Aan de kinderkamer? Jazeker! Kies voor gouden accenten in de vorm van accessoires. Mocht het over een poosje vervelen of de trend voorbij zijn, dan hoef je alleen maar de accessoires aan te passen. Goud geeft, zeker gecombineerd met zwarte kinderkamer meubels, een warme en sfeervolle uitstraling. 

>>> TIP: Kies voor accessoires die je kunt verven of spuiten. Mocht de goudtrend voorbij zijn, dan kun je ze altijd nog een ander kleurtje geven. Ideaal, want je hoeft geen andere accessoires te kopen om weer een compleet andere look te hebben. 

Grijs is niet voor grijze muisjes 

Integendeel! Grijze kinderkamer meubels zijn überhip en helemaal de bom voor 2022. Deze toffe kleur is net iets minder hard dan zwart, maar zeker net zo hip en trendy. Grijs kun je zo tof combineren met mooie pasteltintjes. Niet voor grijze muisjes, maar wel heel erg leuk voor lieve meisjes. Grijs kun je overigens ook perfect combineren met houten elementen voor een stoere look. Leuk voor de boys!

>>> TIP: Wanneer je kiest voor kinderkamer meubels van dezelfde serie, creëer je eenheid en rust in de kamer. 

Zachte stofjes en leuke printjes 

Het mag echt een beetje meer zijn komend jaar! En dan bedoelen we meer sfeer in de kinderkamer. De kamer moet voor de kids voelen als een warme deken. Een heerlijk nestje waar ze graag willen slapen en spelen. Daar waar ze tot rust komen, huiswerk kunnen maken en waar ze de meest fantastische rollenspellen bedenken. Daarom mag de kinderkamer extra leuk en comfy worden aangekleed met zachte kussentjes met leuke printjes voor een lekkere leeshoek, voor een gezellig potje stoeien of een grandioos kussengevecht. Maar ook leuke printjes op de wand zijn een regelrechte trend voor 2022 en gaan we veel zien. Het mag een aangename sfeerbeleving worden. 

TIP: Geef de kinderkamer een thema en voer dit door in de kussentjes en het behang of schilderijtjes. Thema dieren it is in 2022! 

 

Ben je geïnspireerd door dit blog? Succes met het aanpakken en/of restylen van de kinderkamer!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen