Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Handige ideeën en inspiratie voor een zwart-wit kinderkamer 

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Handige ideeën en inspiratie voor een zwart-wit kinderkamer 

Een zwart-wit kinderkamer, het is een keer iets anders dan anders en vooral lekker stoer! Maar het is niet alleen geschikt voor stoere boy, ook voor meiden is een zwart-wit kinderkamer supergaaf! Lees snel verder, want we hebben handige ideeën en inspiratie voor een zwart-wit kinderkamer. Durf jij het aan?

 

Zwarte kinderkamer meubels als basis

Is dat niet heftig, hoor ik je hardop denken. Nee hoor, zeker niet! Meestal wordt er gekozen voor witte kinderkamer meubels, maar ga nu eens juist uit je comfortzone en kies voor een zwarte kinderkamer als basis. Vanuit hier kun je verder om een toffe zwart-wit kinderkamer te realiseren. De reden waarom we voor zwarte kinderkamer meubels kiezen, is dat het juist sfeer en diepte geeft in de kinderkamer. Witte meubels zorgen voor ruimtelijkheid, wat wel weer handig is op een kleine kamer. Maar bij een zwart-wit kinderkamer zou ik zeker kiezen voor zwarte meubels als basis om de sfeer er goed in te krijgen. 

 

Accessoires en styling 

Als de basis eenmaal staat, kun je verder met de accessoires en styling van de kinderkamer. Misschien wel het allerleukste om te doen. Met zwarte kinderkamer meubels is het handig om de muren en accessoires lekker licht te houden. Kies voor witte accessoires, zoals een leuke bureaustoel, een wandplank, een aantal kussentjes, lekkere zitzak, rotan opbergmanden, papieren opbergzakken en ga zo maar door. Kies op de wanden voor een lichte kleur, maar ga wel voor een gezellig motiefje. Of kies voor leuke zwarte stippen of golfjes op een witte muur. Dit kun je heel eenvoudig realiseren met muurstickers. Het geeft direct extra sfeer en diepte in de kinderkamer. Hierdoor verdwijnen de zwarte meubels meer naar de achtergrond en komen ze minder op je af. 

 

Make it personal 

Zeker voor een kinderkamer is het aan te raden om het persoonlijk te maken. Het is geen museum, maar er moet natuurlijk wel lekker gespeeld, geslapen en geleefd kunnen worden. Het moet voor de kids voelen als een warme en sfeervolle kinderkamer en niet als een kille bedoeling. Maak de kinderkamer persoonlijk door:

  • leuke foto’s op te hangen in een collage bij elkaar en plak ze op met zwart-wit washi tape. 
  • een wandplank te vullen met dierbare herinneringen. 
  • eigen spulletjes te hergebruiken en ze zelf wit of zwart te laten verven of spuiten met een spuitbus.
  • kinderen zelf te laten meebeslissen. Wellicht hebben ze zelf nog toffe toevoegingen voor een persoonlijke touch.

 

Zwart-wit kinderkamer goed te combineren 

Willen de kinderen op den duur een ander kleurtje toevoegen op de kinderkamer? Uiteraard kun je dat supergoed combineren met een zwart-wit kinderkamer. Pasteltinten passen hier bijvoorbeeld heel mooi bij. Of wat dacht je van houten elementen? Maar vergeet ook vooral groene planten niet. Door dit toe te voegen krijgt de kinderkamer gelijk extra sfeer en warmte. Je kunt met een zwart-wit kinderkamer dus alle kanten op. 

 

>>> Tips en inspiratie voor een zwarte babykamer 

>>> Lees meer inspirerende blogs

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen