Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Kinderkamer met een luxe uitstraling? Check deze tips!

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Kinderkamer met een luxe uitstraling? Check deze tips!

Het ontwerpen van een luxe kinderkamer kan een uitdagend project zijn, maar het resultaat wordt een geweldige ruimte om te spelen, te slapen en te ontdekken. Kinderkamer met een luxe uitstraling? Check deze tips!

Ben je fan van de luxe uitstraling van hotel chique slaapkamers? Dan vind je dit voor de kinderkamer waarschijnlijk ook heel tof. Een kinderkamer met luxe uitstraling ziet er comfortabel en stijlvol uit, maar het moet natuurlijk ook functioneel en veilig zijn voor kinderen. En dan kan gewoon! Lees en laat je inspireren.

Make a plan! 

Begin met een ontwerpplan en maak een moodboard voor de kinderkamer. Bepaal welke stijl en kleuren je wilt gaan gebruiken en welke elementen je in de kinderkamer wilt opnemen, zoals kinderkamer meubels, decoratie en verlichting. Betrek ook je kind bij de plannen en laat hem of haar meedenken als de leeftijd het toelaat. Met een (stappen)plan ben je goed voorbereid en creëer je samen de mooiste kinderkamer met een luxe uitstraling. 

Maak gebruik van hoogwaardige materialen 

Als je kiest voor een kinderkamer met luxe uitstraling, dan kun je het beste kiezen voor kinderkamers gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals meubels gemaakt van massief hout, marmerlook materialen en sisal details. Deze materialen zijn duurzaam, gaan lang mee en hebben een luxe uitstraling. 

Comfortabele meubels met luxe uitstraling 

In luxe kinderkamers vind je vaak kinderkamer meubels die comfortabel, maar ook stijlvol zijn, zoals stoelen met zachte velvet stoffen, comfortabele en mooie opgemaakte bedden en veel opbergruimte door het gebruik van ruime kasten. Zwarte of grijze meubels zijn perfect als je een luxe, maar toch stoere uitstraling wilt creëren in de kinderkamer. Ze zijn bovendien tijdloos en kunt ze met verschillende kleuren combineren. De antraciet of zwarte kinderkamer meubels met gouden accenten geven een instant luxe uitstraling in de kinderkamer. Maar ook de houten kinderkamer meubels met visgraat look is een echte blikvanger in de kinderkamer met luxe uitstraling. En voor zowel jongens als meiden een hit!

>>> 5x Stijlvolle kledingkasten voor de baby- en kinderkamer 

Unieke decoratie geeft sfeer

Wil je een kinderkamer met luxe uitstraling realiseren voor je kleine en wil je dit origineel aanpakken? Dan kun je de kinderkamer het beste inrichten met unieke decoratie, zoals mooie (zelf)geschilderde vazen met droogbloemen, inspirerende wanddecoratie met grafische printjes en beddengoed met zachte stoffen. Vergeet ook vooral de gordijnen niet. Door zachte gordijnen van velours stoffen te kiezen, creëer je direct warmte en een luxe uitstraling in de kinderkamer. Deze sfeermakers helpen om de kamer te personaliseren en warmte te creëren.

Slimme luxe verlichting 

Wil je nog een extra upgrade voor de kinderkamer met een luxe uitstraling? Maak het dan helemaal af met geavanceerde technologie, zoals slimme verlichting die je kunt dimmen of kunt veranderen van kleur. Kinderen vinden dit fantastisch!

>>> Hoe kun je een grote kinderkamer gezellig inrichten?

>>> Lees meer inspirerende blogs 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen