Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Praktische tips om een kinderkamer te delen

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Praktische tips om een kinderkamer te delen

Heb je maar één kinderkamer die kinderen met elkaar moeten delen? Met deze praktische tips om een kinderkamer te delen gaat het zeker lukken en wordt het alleen maar fijn en gezellig.

Heb je geen ruimte voor een eigen kamer voor de kinderen of vinden de kinderen het gewoon fijn om bij elkaar op de slaapkamer te slapen? Wat de reden ook is, kinderen vinden het altijd gezellig en knus om samen een kinderkamer te delen met hun broertje(s) of zusje(s). En met deze praktische tips wordt het alleen nog maar leuker en gezelliger. 

Welk kinderbed is handig?

Voor welk kinderbed kies je als je meerdere kinderen op een slaapkamer hebt liggen? Het ligt een beetje aan de ruimte in de kinderkamer. Heb je weinig ruimte, dan is een stapelbed ideaal. Hiermee bespaar je ruimte, omdat je de hoogte in gaat en er twee bedden onder elkaar zitten. Je kunt zelfs voor stapelbedden kiezen met opbergkasten waarin je kleding en speelgoed kunt opbergen. Heb je voldoende ruimte, dan kun je ook kiezen voor twee of meer losse kinderbedden met lades om speelgoed, boekjes en andere spullen in op te bergen. Ideaal, want je kunt echt veel in de lades kwijt. Gebruik één nachtkastje met twee lades, zodat twee kinderen ieder hun eigen lade hebben om spulletjes in op te bergen. Het dient tevens als leuke scheiding tussen de kinderbedden. 

Kinderbureau, past dat wel?

Heb je geen ruimte voor twee of meer bureaus? Dat hoeft ook helemaal niet. Want als je kiest voor bureau Lynn, kun je er gemakkelijk aan twee kanten aan zitten. Er zit geen achterwand of stang in de weg, je kunt alleen enkel aan één kant gebruikmaken van de lades. Maar hey… samen zul je alles delen toch? Alleen even twee stoelen regelen en dan ben je klaar. Ook leuk om tussen twee kinderbedden in te zetten als scheiding. Of zet het tegen de muur wanneer je het bureau niet tegelijk gebruikt.  

Scheidingswand van kasten 

Wil je graag een afscheiding maken in de kinderkamer, zodat elk kind een beetje privacy kan nemen? Zeker wanneer kinderen ouder worden hebben ze hier meer behoefte aan. Dit kun je heel eenvoudig oplossen door mooie kinderkasten als scheidingswand te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor één grote 3-deurs kledingkast waarin de kinderen hun kleding en accessoires kwijt kunnen. Zo heb je geen twee kasten nodig, maar kun je toch alles kwijt. Bovendien dient het perfect als scheidingswand op de kinderkamer. 

Gezellige speelhoek  

Voor kleintjes is een speelhoek op de kinderkamer echt onmisbaar. Het hoeft niet heel groot te zijn, een klein hoekje kan al enorm veel speelplezier geven. Leg een aantal kussens op de grond voor een heerlijke lees- of chillhoek. En zet bijvoorbeeld een smalle boekenkast neer waarin ze hun spullen, spelletjes en speelgoed in kunnen opbergen. Zo hebben ze alles bij elkaar, hebben ze een gezellige speelhoek en kunnen ze gemakkelijk de kinderkamer overzichtelijk en opgeruimd houden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen