Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Een stapelbed voor kinderen kopen, waar moet je op letten?

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel.nl
Een stapelbed voor kinderen kopen, waar moet je op letten?

Er zijn tegenwoordig onwijs leuke stapelbedden te koop maar hoe voorkom je nou een miskoop? Wij geven je de gouden tips.

Een stapelbed voor kinderen, waar moet je op letten?

Wij verkopen al sinds 2008 stapelbedden voor kinderen en willen je een aantal tips meegeven bij je zoektocht naar een nieuw stapelbed voor je kind.

  • Het belangrijkste van een stapelbed is dat de constructie veilig en getest is, je moet er niet aan denken dat het zomaar in elkaar kan storten. Een stapelbed moet voldoen aan het Europese keurmerk EN-747.

 

  • Let erop dat er altijd een uitvalbeveiliging aanwezig is voor het bovenbed. Uit het bovenbed vallen moet ten alle tijden voorkomen worden.

 

  • Producenten adviseren kinderen vanaf 6 jaar pas in het bovenbed te laten slapen. Kinderen jonger dan 6 jaar slapen vaak nog te onrustig en hierdoor is de kans op uitvallen aanwezig.

 

  • Betrek je kinderen bij de keuze van het stapelbed, ze zullen het geweldig vinden en met smart uitkijken naar hun nieuwe slaapplek. Ze zullen je eeuwig dankbaar zijn en vol trots dit ook aan iedereen vertellen. Natuurlijk kan je hun keuze wel een beetje sturen :).

 

  • De ruimte tussen je plafond en het bovenmatras moet minimaal 75cm zijn. Het is fijn en comfortabel voor je kind om deze bewegingsruimte te hebben. Een ruimte kleiner dan 75cm raden wij af omdat de kans dan groot is dat je kind zijn of haar hoofd stoot tegen het plafond.

 

  • Hoe dik mag het matras zijn? Bij elk stapelbed hoort een maximale dikte van het matras. Dit heeft te maken met de uitvalbeveiliging. Een te dun matras kan oncomfortabel zijn maar een te dik matras kan juist gevaarlijk zijn, je kind kan dan uit het bed vallen omdat er dan niet meer genoeg over is van de uitvalbeveiliging. Zoek dus van tevoren uit hoe dik je matras mag zijn bij dat stapelbed.

 

  • Voorkom een miskoop en kijk goed naar de retourvoorwaarden van een winkel. Hoe goed je ook hebt georiënteerd, een product kan altijd tegenvallen. In de meubelbranche is het gebruikelijk dat je moet betalen voor retourzendingen. Het versturen van meubels is breekbaar en duur, bedragen van 50 tot 100 euro zijn niet vreemd. Bij ons halen wij de meubels gratis bij je op en je krijgt altijd en zonder gezeur, het volledige bedrag terug.

Hoe voorkom je een online miskoop?

Goed, je hebt een mooi stapelbed gezien, maar waar kan je die dan het beste kopen? Wij hebben de belangrijkste tips voor jou verzameld in onze blog: Hoe voorkom je een online miskoop?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen