Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Superleuke trends voor de kleuterkamer 

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Superleuke trends voor de kleuterkamer 

Kinderen groeien zo ontzettend snel, het is niet normaal! Je kind gaat van baby naar peuter en van peuter door naar een kleuter. Een nieuwe fase breekt aan en bij een nieuwe fase horen ook andere interesses en ideeën. Je kind gaat voor het eerst naar school, krijgt vriendjes en vriendinnetjes en wordt steeds zelfstandiger. En daarmee is het tijd voor een nieuwe en uitdagende kamer. We hebben deze superleuke trends voor de kleuterkamer voor je geselecteerd. Maak er iets moois van!

 

Uitdagende kleuterkamer 

Een kleuter heeft hele andere ideeën dan een peuter, dus een kleuterkamer mag nog een stapje uitdagender en creatiever zijn dan een peuterkamer. Hoe je dit doet? Dat gaan we je uitleggen. Je kunt bijvoorbeeld voor de volgende uitdagende elementen kiezen op de kleuterkamer:

  • Kies voor een bed met glijbaan. Het is een blikvanger op de kamer en ze kunnen hier heerlijk spelen met schoolvriendjes en vriendinnetjes. 
  • Maak een gezellige speelhoek waar ze eindeloos kunnen spelen, zodat ze zich niet hoeven te vervelen. En trouwens, af en toe vervelen maakt creatief. ;-)
  • Creëer een fijne en rustige leeshoek met een klamboe, een hele stapel kussens en leuke leesboekjes. Kunnen ze zich af en toe even terugtrekken of boekjes lezen samen met vriendjes en vriendinnetjes. 
  • Vergeet ook vooral een fijne plek om te knutselen en werken niet. De kleuters krijgen af en toe werkjes mee naar huis om te oefenen. Laat ze daarom alvast kennis maken en zitten op een stoel aan een bureau. Ze vinden dit overigens heel stoer en voelen zich dan ook echt groot. 
  • De kleuterkamer moet een plek van veiligheid en geborgenheid zijn met een fijne sfeer. Daarom zijn ook de accessoires van belang, denk bijvoorbeeld aan wandplanken, vloerkleden, mandjes, etc. Maak het gezellig!

 

Toffe kleuterkamer meubelen 

Het bed met glijbaan is natuurlijk een topper, maar binnen de kleuterkamer trends zien we ook mooie juniorbedden waarin ze heerlijk kunnen slapen en spelen. Het mogen strakke kleuterkamer meubelen worden, maar wel gecombineerd met gezellige accessoires en veel sfeer. Stijlvol opbergen is een trend die we zeker niet mogen vergeten. Dus ruil je oude commodekast in voor een grote kledingkast waarin ook nog veel speelgoed opgeborgen kan worden. Het mag samen met het bed een blikvanger in de kleuterkamer zijn. Daarnaast kun je nog toffe rieten of stoffen manden toevoegen aan de kamer om extra spullen op te bergen en nog meer sfeer te creëren.

 

Kleur bekennen 

Tegenwoordig zijn de muurschilderingen een echte trend. Superleuk voor de kleuterkamer natuurlijk! Maar ook best prijzig. Is het budget voor een echte muurschildering aan de hoge kant voor je, dan kun je ook kiezen voor muurstickers. Ze geven dezelfde look als een muurschildering, maar zijn gemakkelijker op de muren te bevestigen en te verwijderen. Ideaal wanneer je kind weer klaar is voor de volgende fase. Muurstickers zijn in diverse kleuren en thema’s verkrijgbaar en een absolute sfeermaker voor de kleuterkamer. Als je het hebt over thema en kleur dan zijn de volgende trends een must voor de kleuterkamer:

  • Jungle / groene planten en palmbomen
  • Dieren 
  • Regenboog
  • Oudroze met riet 
  • Donkerblauw met houten elementen
  • Olijfgroen met bruin 
  • Zwart met goud 

Voor welke kleuterkamer trends kies jij? Zijn we nog belangrijke trends vergeten, laat het ons gerust weten! 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen