Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

7 Tips om een duurzame kinderkamer te maken 

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
7 Tips om een duurzame kinderkamer te maken 

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig om duurzamer te leven en het milieu te sparen. Dus waarom zouden we niet een duurzame kinderkamer maken?

Tegenwoordig gaan we steeds meer voor het gebruik van duurzame producten. Om het milieu te sparen, omdat we het mooi vinden, maar vooral ook omdat we het een waardevolle aanvulling vinden op onze leefstijl. Dus waarom zouden we niet een duurzame kinderkamer maken? Hoe je dat doet? Dat gaan we je vertellen met de volgende 7 tips.

Tip 1:

Begin met het maken van een moodboard! Een moodboard maken is heel handig als je in kaart wilt brengen welke stijl je wilt gaan creëren op de kinderkamer. Bedenk bijvoorbeeld welke kleuren je wilt gaan gebruiken, welke meubels je wilt kopen, knip diverse accessoires uit en plak dit op het moodboard om tot een toffe creatie te komen. Maak verschillende moodboards om erachter te komen welke stijl eruit springt en bij jou of je kind past. Wanneer je een moodboard maakt, creëer je een plan. En als je een plan hebt, komt er vanzelf een uitwerking. Bovendien is de kans op verkeerde materialen en miskopen minimaal. Dat betekent dus geen onnodige verspilling, maar juist duurzaam handelen.

Tip 2:

Kies voor een duurzame vloer. Er zijn verschillende soorten duurzame vloeren verkrijgbaar, zoals kurk, een massief houten vloer, linoleum, vinyl en ga zo maar door. Deze zijn stevig, hebben een mooie structuur en zijn heel eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Ideaal voor de kinderkamer! Wil je een houten vloer goed onderhouden en op een duurzame manier? Kies dan voor een 100% natuurlijke olie voor het onderhoud. 

Tip 3:

Meubels maken de kinderkamer helemaal af! Bekijk je moodboard en maak een lijstje van de meubels die je nodig hebt. Een ledikant, meegroeibed of een hoogslaper? Wil je nog een kledingkast, een opbergkast voor speelgoed of misschien een nachtkastje? Schaf, wanneer je het liefst de komende jaren vooruit wilt met een bed, een twijfelaar aan. Zeker als je kind toe is aan een grotere stap. Of wat dacht je van een bed met slaaplade of logeerbed onder het bed van je kind? Ideaal als vriendjes en vriendinnetjes blijven slapen, je hoeft geen luchtbedden of andere dingen aan te schaffen. 

Tip 4:

Beknibbel nooit op een goed matras. Kies liever voor een duurder matras die langer mee kan gaan, dan voor een goedkoop matras die over een jaar weer vervangen moet worden. En als je je bedenkt dan kinderen tot 4 jaar per dag meer dan de helft van de tijd slapen in bed, is een investeren in een goed matras zeker de moeite waard!

Tip 5:

Ditzelfde geldt voor een goed dekbed en een comfortabel kussen. Kies het liefst voor natuurlijke materialen, deze zijn duurzaam en gaan langer mee. Wist je bijvoorbeeld dat 100% wol in de zomer lekker koel is en in de winter je voorziet van warmte? Het kost misschien meer in aanschaf dan andere synthetische stoffen, maar de voordelen die je ervan ervaart zijn het meer dan waard. 

Tip 6:

Uiteraard is een kinderkamer geen toffe kamer zonder mooie accessoires. Kids hebben natuurlijk al genoeg spullen en speelgoed, maar wellicht kun je ook eens wat verkopen en van die opbrengst weer iets nieuws kopen. Op deze manier bespaar je kosten en maak je anderen blij met jullie mooie pareltjes. Kies voor decoratie en accessoires waar ze ook daadwerkelijk iets aan hebben. Iets educatiefs bijvoorbeeld. Leuk om mee te spelen en het is ook nog eens heel leerzaam en duurzaam. 

Tip 7:

Groene plantjes doen het altijd goed! Het is goed voor het humeur, het zorgt voor extra zuurstof in de kamer en bovendien staat het ook nog eens gezellig. Heb je kleine kinderen? Kies dan bijvoorbeeld voor hangplantjes, die niet op de grond of in de vensterbank staan, maar in de lucht hangen. Het geeft gelijk een heerlijke sfeer in de kinderkamer. 

Heb jij nog mooie duurzame tips voor de kinderkamer voor ons die we zijn vergeten? Laat het ons weten! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen