Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

4 Tips voor het inrichten van een jongens slaapkamer

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
4 Tips voor het inrichten van een jongens slaapkamer


Een jongenskamer mag lekker stoer zijn met de nodige gezellige en speelse elementen. Het moet een kamer zijn waar ze zich veilig en geborgen voelen. Maar ook waar ze overdag kunnen spelen en ravotten met vriendjes en waar ze ’s avonds heerlijk kunnen wegdromen. Met deze 4 tips voor het inrichten van een jongens slaapkamer creëer je een fantastische kamer.

 

1. Oriënteren is de eerste stap


Het begint vaak met het oriënteren. Welke kleur wordt de kamer? Welke meubels wil je gaan kopen? Kies je een thema en ga zo maar door. Je kunt alvast leuke ideeën en inspiratie opdoen via Pinterest. Maar het is misschien wel het belangrijkste om eerst in kaart te brengen welke ruimte je beschikbaar hebt op de slaapkamer, hoe je het wilt indelen en welke items je beslist in de jongenskamer wilt hebben. Maak desnoods een plattegrond met de indeling, zodat je alles goed kunt bekijken voordat je over gaat tot het kopen van leuke spulletjes en meubels.

>>> Stoere en hippe jongenskamer inspiratie <<<

 

2. Meubels uitzoeken


Er zijn ontzettend veel soorten meubels verkrijgbaar, van toffe metalen bedden en kastjes tot en met antracietkleurige meubels of zelfs met visgraat houtstructuur. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen uit een laag jongensbed, een bed met kasten en lades, een halfhoogslaper of hoogslaper. Kies wat het beste past bij je kind en wat hij leuk vindt. Laat je kind ook meedenken en meebeslissen, het is tenslotte zijn kamer. Uiteraard speelt leeftijd ook een rol in de keuzes, want het kan bijvoorbeeld lastig zijn om hele kleine kinderen in een hoogslaper te laten slapen. Kijk dus goed naar de leeftijd van je kind en wat zijn wensen en behoeften zijn. Is je kind wat ouder, denk dan ook aan een stevig bureau waar huiswerk aan gemaakt kan worden. Een must op de ‘grote’ jongens slaapkamer.

>>> De leukste bedden voor de jongens slaapkamer <<<

 

3. Opbergruimte kun je niet genoeg hebben


Naast een bed en een bureau is opbergruimte ook een belangrijk punt voor de jongens slaapkamer. Wat het is vast wel herkenbaar dat kinderen veel speelgoed hebben. ;-) En dit moet natuurlijk wel ergens in de slaapkamer opgeborgen kunnen worden. Daarom is een extra kast voor speelgoed en boeken ideaal! Hierin kunnen ze alles netjes opruimen en ordenen. Althans, dat hoop je. Zo houden de boys de slaapkamer gelijk netjes en is er voldoende ruimte om te spelen. Want dat is ook niet onbelangrijk. Heb je geen ruimte voor een extra kast? Bevestig dan een paar mooie planken aan de wand waar je van alles op kunt zetten. Het staat leuk en je hebt gelijk het speelgoed en de boeken van de grond. 

>>> 5 Handige opbergtips voor een opgeruimde kinderkamer <<<

 

4. Verlichting, sfeermakers voor de jongens slaapkamer


Een punt dat vaak vergeten wordt, is verlichting. En dit is nu juist zo belangrijk op een slaapkamer. Het zijn echte sfeermakers en heb je nodig om het gezellig te maken in de slaapkamer, maar het is ook een must wanneer je bijvoorbeeld ’s avonds nog een boekje wilt lezen in bed. Het is daarom handig een leeslampje te kopen die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Je kunt het lampje bij je bed neerzetten, maar ook op je bureau wanneer je huiswerk wilt maken en je goed zicht wilt hebben. 

Dit waren onze 4 tips voor het inrichten van een jongens slaapkamer. Zijn we nog belangrijke tips vergeten of heb jij nog een ultieme tip? Laat het ons weten!

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen