Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

5 Keer waar je op moet letten bij het kopen van een kinderbed

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
5 Keer waar je op moet letten bij het kopen van een kinderbed

5 Keer waar je op moet letten bij het kopen van een kinderbed.

Er komt een moment dat je kleintje niet meer in een babybedje slaapt, maar hij of zij zo groot wordt dat het in een kinderbed mag slapen. Een nieuw bed, een nieuwe fase! Je wilt uiteraard het allerbeste voor je kind en je wilt ook graag dat je kind lekker kan slapen in een heerlijk comfortabel bed. 5 Keer waar je op moet letten bij het kopen van een kinderbed.

1. Voor welk type kinderbed ga jij?

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar. Kinderbedden in diverse modellen, maten en thema's. Ga je voor een stapelbed, een hoogslaper, kies je voor een laag bed of wil je liever een halfhoogslaper? De keuze is reuze! Voor welk type kinderbed ga jij?

  • Bedenk vooraf goed waar het bed moet komen te staan en hoeveel ruimte beschikbaar is in de slaapkamer van je kind?

  • Kan je kind goed in zijn of haar bed komen? Een hoogslaper is leuk maar als je kindje nog klein is en weinig kracht heeft, is een halfhoogslaper een mooie tussenoplossing. Een hoogslaper is ruimtebesparend en ideaal voor een kleine kinderkamer. Veel hoogslapers hebben namelijk een speelruimte of bureau onder het bed.

  • Bij een hoogslaper is het wel wat lastiger om een bed op te maken.

  • Bedenk dus goed of het kinderbed dat je in gedachten hebt praktisch is in gebruik voor je kind?

  • Wil je veel spullen kunnen opbergen in de kamer van je kind? Een kinderbed met lades onder

    het bed is een goede optie.

  • Een tienerbed is 2 meter lang, hiermee kun je de komende jaren vooruit. Vind je dit te groot voor je kleintje of vind je kind het spannend in een groot bed? Kies voor een juniorbed van 1.50 meter lang. Dit is een perfect tussenstap naar een tienerbed.

2. Uit welke materialen kun je kiezen?

Naast al die verschillende modellen kun je ook kiezen uit diverse materialen. Ga je voor hout of kies je voor een metalen ombouw? Waar let je op bij het maken van een keuze:

• bekijk of het materiaal van het bed niet snel kan beschadigen.

• check of het materiaal van het kinderbed stevig genoeg is.

• de verf van het kinderbed mag niet loslaten.

• bekijk ook of er geen splinters los kunnen komen van het kinderbed. • Het is natuurlijk belangrijk dat het bed veilig is voor je kind.

3. Hoe kies je een geschikt matras?

Een matras moet comfortabel liggen, voldoende ondersteuning bieden en uiteraard veilig zijn voor je kind. Er zijn diverse matrassen verkrijgbaar en dit maakt het kiezen niet echt gemakkelijk. Het meest gekochte matras is gemaakt van koudschuim. Koudschuim ligt lekker comfortabel, is elastisch en geeft geen kuilvorming. Bovendien heeft koudschuim ventilerende eigenschappen.

Let bij het kopen van een matras ook of het een CertiPUR certificaat bevat. Dit certificaat voldoet aan strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen. Daarnaast is het Öko-Tex 100 certificaat ook van belang voor de keuze van een goed en veilig matras. Dit certificaat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen en zelfs babyhuid vriendelijk is. Twijfel je over het matras dat je wilt aanschaffen? Dan is 100 dagen proefslapen superhandig! Je kind kan 100 dagen het matras uitproberen. Mocht het matras niet lekker liggen, kun je het matras omruilen of terugsturen.

4. Lattenbodem voor kinderbed

Naast het model, het materiaal en het matras, is een lattenbodem van het kinderbed ook een belangrijk punt voor een kinderbed. Een kinderbed heeft een stevige bedbodem nodig die ook nog eens goed ventileert. Een houten lattenbodem ventileert goed, is stevig en zakt niet zo snel door. Het is perfect geschikt voor een kinderbed.

5. Wat als je er niet helemaal uit kunt komen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Niet zo gek natuurlijk met al die keuzes. Probeer alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten, meet de ruimte op waar het bed moet komen te staan en ga na of je kindje klaar is voor een groot bed of je misschien toch liever voor een tussenstap wilt gaan. Lukt het niet om eruit te komen? Vraag advies aan de experts op het gebied van kinderbedden. Zij kunnen je helpen bij het maken van een juiste keuze.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen