Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Handige tips voor de overgang van kleuterkamer naar schoolkindkamer

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Handige tips voor de overgang van kleuterkamer naar schoolkindkamer

Kids groeien ontzettend snel en bij elke fase hoort weer een andere kinderkamer en andere interesses. En met deze handige tips voor de overgang van kleuterkamer naar schoolkindkamer kun je je kind voorzien in zijn of haar wensen die passen bij deze fase. Lees en laat je inspireren!

 

Het is niet normaal hoe snel de tijd gaat en daarmee ook de fases van je kind. Van baby groeit je kind binnen no-time naar peuter en van peuter wordt het rap een kleuter. Is je kind eenmaal op school, dan is het net of de tijd nog sneller gaat, want voor je het weet is je kind een tiener en puber. HELP, stop de tijd! Aan de andere kant is het maar goed dat we de verschillende fases mogen meemaken en wat zijn ze bijzonder! En met de groei van de kids, komt ook de groei van de kinderkamer om de hoek kijken. We hebben weer een aantal handige tips voor de overgang van kleuterkamer naar schoolkindkamer. Want hey … dit vraagt om hele andere dingen natuurlijk. Lees en laat je inspireren!

 

>>> Handige tips voor een goede overgang van peuterkamer naar kleuterkamer

 

Duurzame kinderkamer meubels 

Denk goed na over de meubels die je wilt gaan kopen voor de kinderkamer van je schoolkind. Door goede keuzes te maken, kun je er voorlopig even tegen. En het is wel zo prettig als je kind de meubels ook nog mooi vindt als hij of zij eenmaal in de volgende fase zit als tiener en puber. Dus denk iets verder vooruit bij het kopen van kinderkamer meubels en kies voor duurzame meubels wanneer je van een kleuterkamer naar een schoolkindkamer gaat. Tip: kies bijvoorbeeld alvast voor een twijfelaar bed als je het kwijt kunt in de kinderkamer. Schoolkinderen vinden dit fantastisch en dit bed is ook nog leuk wanneer ze tiener of puber zijn. 

 

Weg met kinderachtige spullen 

Iedere ouder gaat dit meemaken! Al die kinderachtige spullen moeten ineens plaatsmaken voor hippe en stoere items op de kamer. Roze is ineens niet meer leuk en ook de thema’s op de kamer mogen plaatsmaken voor rustig kleurgebruik en mooie styling. De knuffels worden steeds verder in de kasten opgeborgen en ook het speelgoed mag ineens van de kamer verdwijnen. Maar stiekem vinden ze het af en toe toch ook nog wel leuk om die o zo kinderachtige spullen er nog eens bij te pakken. Herkenbaar? Koop een grote 3-deurs kledingkast waar je kleding en accessoires in kunt opbergen, maar waar je ook nog een lading speelgoed en knuffels in kan opbergen wanneer ze het even zat zijn. 

 

Goede werkplek 

Naarmate de kinderen ouder worden, krijgen ze op school ook steeds meer werk en opdrachten mee naar huis. Supergoed voor de ontwikkeling natuurlijk, maar soms ook een struikelblok voor ze. Een goede werkplek is daarom absoluut van belang. Denk aan een goed en stevig bureau en een comfortabele stoel. Kinderen moeten in alle rust aan het bureau kunnen werken zonder dat ze snel afgeleid zijn. Kies een rustige plek in de kinderkamer waar je het bureau kunt plaatsen. Doe dit het liefst tegen een blinde muur, want wanneer je het tegen of in de buurt van een raam plaatst, kunnen kinderen snel afgeleid zijn als ze continu naar buiten kijken. 

>>> Tip: voor de meidenkamer is een kaptafel echt een grote hit! Hier kunnen ze uren lekker tutten met vriendinnen, maar ze kunnen er ook goed aan werken. Zo heb je dus geen extra bureau nodig. 

 

Creëer een loungeplek 

Niet alleen een fijn werkplekje is een must, een goede chillplek is misschien nog wel veel belangrijker voor de kids. Zeker nu ze ouder worden en steeds meer beginnen te chillen en hangen, is een hangplek een must om ze lekker thuis te laten genieten. Creëer een te gekke loungeplek waar ze kunnen chillen, waar ze kunnen kletsen met vrienden en waar ze ook nog even kunnen bijtanken wanneer dit nodig is. Hoe creëer je een loungeplek?

  • Kies voor een lekkere grote zitzak in een knusse hoek of gooi het helemaal vol met kussens.
  • Koop een bedbank met slaaplade waar ze lekker kunnen zitten, bijkomen, muziek luisteren of lezen. Ideaal ook wanneer vriendjes of vriendinnetjes blijven logeren. 

Een knusse loungeplek nodigt uit om rust te nemen. Samen of alleen. Heb je geen ruimte voor een aparte plek om te loungen? Je kunt ook een lekker plekje maken op het bed van je kind door het helemaal vol te leggen met kussens en plaids waar ze lekker tegenaan kunnen kruipen.

>>> Lees meer kinderkamer inspiratie

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen