Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Nachtkastje voor de kinderkamer kopen: 5 tips

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Nachtkastje voor de kinderkamer kopen: 5 tips

Een nachtkastje is een must voor de kinderkamer. Kinderen kunnen spulletjes opbergen en het nachtkastje gebruiken als tafeltje naast het kinderbed.

Gaat je kindje van een ledikant naar peuterbed, dan hoort daar natuurlijk ook een nachtkastje bij! Kinderen vinden het een geweldig meubelstuk naast hun bed, want daar kunnen allemaal spulletjes in en op bewaard worden. En het is natuurlijk ook handig om een leeslampje, de wekker en om een glas water op te zetten. Kortom een nachtkastje is een must op de kinderkamer. Hieronder lees je 5 tips voor het kopen van een nachtkastje voor de kinderkamer. 

 

1. Waar wil je het allemaal voor gebruiken?

Dit is misschien wel handig om te weten voordat je een nachtkastje gaat kopen voor de kinderkamer. Wat wil je er allemaal in bewaren? Moet het alleen een kastje zijn waarop je spulletjes, zoals een beker water, een lampje etc. op kunt zetten? Of moeten er ook boekjes en andere spullen in bewaard worden? Handig om te weten, want je hebt verschillende soorten nachtkastjes voor de kinderkamer. Maar als je weet waar je het allemaal voor wilt gebruiken, dan wordt er al veel duidelijk.

>>> Lees ook 5 soorten kinderbedden met voldoende opbergruimte

 

2. Stevig materiaal 

Bekijk ook van welk materiaal het nachtkastje gemaakt is. Het is wel zo handig om op de kinderkamer te kiezen voor een nachtkastje dat tegen een stootje kan. Het staat er uiteraard ook voor de sier, maar het is wel een meubelstuk dat regelmatig gebruikt wordt en dus tegen een stootje moet kunnen. De nachtkastjes in ons assortiment zijn bovendien gelakt met kindvriendelijke lak. 

 

3. Welke stijl en kleur

Voor welke stijl kies je? Ga je voor een nachtkastje met een landelijke stijl en mooie sierlijke vormen of vind je een strak en modern nachtkastje beter passen op de kamer van je kind? Je kunt ook kiezen uit een nachtkastje dat past bij de rest van de kinderkamer meubels. Dan past het mooi bij elkaar en heb je een geheel op de kinderkamer. De kleur is natuurlijk ook van belang. Ga je voor een wit nachtkastje of kies je voor een grijs, zwart of gekleurd nachtkastje? Kijk wat het beste past bij de rest van het interieur van de kinderkamer. 

>>> Stoere kinderkamer accessoires en meubels

 

4. Met of zonder lades/deuren

De nachtkastjes zijn verkrijgbaar met of zonder lades/deuren. Maar je kunt ook kiezen uit nachtkastjes met een lade en een legplankje of een nachtkastje met twee lades/deuren. Het ligt er even aan wat je er allemaal in wilt opbergen. Je kunt je eenvoudig laten inspireren op onze website. Tip: let bij het kopen van een nachtkastje goed op welke kant het deurtje open gaat. Zo voorkom je dat het tegen andere meubels aan komt en muren en/of meubels beschadigen.

 

5. Nachtkastje kopen in 5 stappen bij kinderkamerwebwinkel.nl

  1. Klik op het nachtkastje naar wens.
  2. Voeg het nachtkastje toe aan de winkelwagen.
  3. Selecteer het aantal dat je wilt bestellen en klik op ‘bestelling afronden’.
  4. Voer je persoonlijke gegevens in en kies de gewenste betaalmethode. Kies onder andere uit betalen via iDEAL, Visa, MasterCard en AfterPay.
  5. Binnen enkele werkdagen wordt het nachtkastje thuisbezorgd.

Heb je nog vragen of wil je informatie over een nachtkastje of over de inrichting van de kinderkamer? Neem gerust en vrijblijvend telefonisch contact op via 010 245 9172. Uiteraard kun je ons ook mailen via [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen