Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Simpele manieren voor een rustige ochtendroutine

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Simpele manieren voor een rustige ochtendroutine

De vakantie is voorbij en dat vraagt weer om het zetten van een wekker, het vullen van broodtrommels en het plannen van afspraken. Zucht … waar is de fijne rust van de vakantie gebleven? Dat vraag om een rustige ochtendroutine.

Rustige ochtendroutine, kan dat? Jazeker! Het vereist de nodige voorbereidingen, maar het kan echt. Want hey … wie wil er niet een rustig verlopende ochtendroutine!? Weg met die stress in de ochtend, zeker met deze simpele manieren voor een rustige ochtendroutine. Lees en laat je inspireren!

 

Op tijd het mandje in

Een goede nachtrust is essentieel voor een uitgerust gevoel in de ochtend. Dit geldt voor de kinderen, maar ook voor ouders en verzorgers. Wanneer je een lekker bed hebt, goed geslapen hebt en lekker uitgerust bent, ben je minder gestrest en geprikkeld waardoor je de ochtendroutine beter aan kunt. Zorg dus dat het hele gezin voldoende slaap krijgt. 

Niet snoozen

Het stresscentrum begint namelijk al bij het uit bed komen. Jij eruit, partner eruit en dan … de kids wakker maken. Zet de wekker gewoon een kwartier of half uurtje eerder, want alles op het laatste moment geeft echt veel stress. Maar dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat je minder energiek bent en de hele dag achter de feiten aan blijft lopen. Dus zodra die wekker gaat, ga er dan ook echt uit en blijf niet liggen. Zelfs niet heel even! Tip: je kunt ook uit bed gaan voordat de kids wakker worden, zo kun je in alle rust dingen voorbereiden. Het hele gezin op hetzelfde moment in de badkamer ontwaken = stressvol!

Goede voorbereiding is het halve werk 

Lekker cliché, maar zo waar! Door goed voorbereid te zijn, ervaar je minder stress momenten. Dus leg de avond ervoor alvast klaar wat je klaar kunt leggen en de volgende dag nodig hebt.

  • Kleding voor de volgende dag.
  • Gymspullen en boeken die mee naar school moeten.
  • Maak de broodtrommels alvast (zover als kan) klaar. 
  • Maak jassen, tassen en schoenen eventueel schoon en leg ze klaar. 
  • Zorg dat de accu is opgeladen van de elektrische fiets. 
  • Leg sleutels alvast klaar. 
  • Kijk vooraf wat de weersvoorspellingen zijn en leg eventueel een regenpak, muts, sjaal en handschoenen klaar. En bij mooi weer een zonnebril en zonnebrandcrème.
  • Dek de tafel vast met borden, bestek en bekers als je de volgende dag gezamenlijk wilt eten.
  • Maak een planner samen met de rest van het gezin hoe elke ochtend eruit komt te zien. Zo schiet niemand in de stress en weet iedereen wat er moet gebeuren en waar hij of zij aan toe is.

Laat de telefoon met rust 

Best lastig, zeker in de ochtend. Want je zal maar een belangrijk berichtje missen voordat je naar school of naar je werk gaat. Maar als het echt belangrijk is, dan bellen ze je wel. Laat de telefoon met rust tijdens de ochtendspits en -routine, het werkt namelijk alleen maar als een stoorzender. Want zodra je de telefoon opent, ben je AAN. En het geeft juist veel meer rust tijdens de drukke spits als je je telefoon later op de ochtend opent. En nee … het is niet gemakkelijk! 

Doe iets waar je blij en energiek van wordt

Maar door afleiding te zoeken in iets anders waar je blij van wordt, is het een stuk gemakkelijker om de telefoon te laten liggen. Word je blij van een paar gym/yoga oefeningen, knuffelen met de hond of een kop koffie/thee met een tijdschrift? Doe waar je blij van wordt, dit geeft namelijk positieve energie en zorgt voor een rustiger en fijner verloop van je ochtendroutine.

Zijn we nog belangrijke tips vergeten? Laat het ons gerust weten!

> 5 Handige opbergtips voor een opgeruimde kinderkamer 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen