Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen

Kinderkamer tips voor schoolgaande kinderen

  • Geplaatst op
  • Door Kinderkamerwebwinkel - Danielle van de Vlag
Kinderkamer tips voor schoolgaande kinderen

Is je kind klaar voor de volgende stap, dan breekt er een nieuwe fase aan. Je kind heeft zich de afgelopen jaren mogen ontwikkelen en die ontwikkeling blijft nog even voortduren op de basisschool. En daarmee is het ook tijd voor een andere kinderkamer met deze kinderkamer tips voor schoolgaande kinderen.

 

De peutertijd duurt tot ongeveer 4 jaar, de kleutertijd tot ongeveer 6 jaar, dus een peuterkamer mag aangepast worden naar een kleuterkamer en de kleuterkamer mag aangepast worden naar wederom een stapje verder. Maar wat kun je doen om de kinderkamer leuker en beter in te richten zodat het beter past bij je schoolgaande kind? We hebben de volgende kinderkamer tips voor schoolgaande kinderen vanaf ongeveer 6 jaar voor je gevonden. Hier gaat je kind blij van worden!

 

Geen kinderachtig gedoe meer

Kinderen die naar school gaan, een jaar of 6 zijn en in groep 3 zitten, vinden al snel alles kinderachtig worden. Meiden willen ineens geen roze muur meer op de kamer en de jongens willen geen beertjes en Cars auto’s meer. Nee … het mag juist stoerder en volwassener. Want hey, ze worden ook groter hé! Dus overleg met je kind wat hij of zij mooi vindt en wat de definitie van kinderachtig is. Want wij ouders willen dat ze zo lang mogelijk klein blijven, toch? ;-)

 

Geef de speelhoek een metamorfose 

We kunnen ons zo voorstellen dat een speelhoek de nodige aanpassingen vergt wanneer je kind 6 jaar is en naar school gaat. De hoeveelheid knuffels neemt meestal af en daar komen leuke spellen en boekjes voor in de plaats. Logisch, want op school leer je ook allemaal nieuwe dingen. Zet een aantal speelgoedmanden of kisten neer op de kinderkamer. Schoolgaande kinderen leren op school opruimen en worden steeds zelfstandiger, dus dat kunnen ze ook zelf in hun eigen kinderkamer. Maar dan moeten er natuurlijk wel manden en kisten zijn waar het allemaal in kan. Aanvullende tips voor een speelhoek:

 

  •  Koop een krijtbord/whiteboard waarop ze kunnen tekenen en kleuren. Kunnen ze heerlijk schooltje spelen en sommetjes maken, want de leerkracht is tenslotte hun voorbeeld. 
  •  Zet een vakkenkast in de speelhoek met verschillende leesboeken en informatieve zoekboeken. Dit vinden ze geweldig!  
  •  Kies voor een prikbord of wand met magneten waarop ze tekeningen en werkjes van school kunnen hangen. 
  • Een kaptafel voor meiden die graag willen tutten is echt een must en blikvanger op de kinderkamer. 

 

Maak een fijne werkplek 

Er komen steeds meer taakjes en werkjes aan te pas naarmate kinderen op school zitten. Soms komt er ook al een werkje mee naar huis. In het begin is het natuurlijk nog niet zo veel, maar dan kunnen ze wel vast wennen aan de werkplek op hun kamer. Maak een fijne plek waar ze heerlijk kunnen zitten, lezen en werken. Kies voor een stevig bureau en een goede stoel waarop ze goed stil kunnen zitten en werken. Laat kinderen ook zelf meebeslissen welke werkplek het gaat worden en hoe het wordt ingericht. Dit vinden ze stoer en interessant.

 

Halfhoogslaper of hoogslaper 

Voor kinderen vanaf een jaar of 6 is een nieuwe fase en mijlpaal aangebroken en daarbij wordt ook vaak voor een ander bed gekozen. En voor kinderen die volop in ontwikkeling zijn, is een halfhoogslaper of een hoogslaper echt heel gaaf. Ze kunnen lekker klimmen en klauteren en dus gelijk de grove motoriek ontwikkelen. Daarnaast zorgt het voor uren speelplezier en rollenspellen. Een must voor de kinderkamer! 

 

Laat kinderen zelf inrichten 

Durf jij het aan om je kind de kinderkamer zelf in te laten richten? De basis kun je samen beslissen, maar het is wel leuk als je kind ook een aandeel heeft in de inrichting. Zo kan je kind zijn of haar wensen en ideeën kenbaar maken. Niets is leuker dan zelf je eigen ideeën te mogen uitvoeren. Dit geeft ze gelijk een portie zelfvertrouwen. Misschien is het niet helemaal wat je zelf mooi vindt, maar hey … bekijk het ook eens door de ogen van een schoolgaand kind. Want in elk kind schuilt immers een artiest, dus laat hem of haar dat ook lekker uiten. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis levering & Gratis retour
100 dagen proefslapen
110% Laagste prijsgarantie
Veilig achteraf betalen